Traktköket

Med skogen som en stor inspirationskälla tillagar vi mat av lokala råvaror, bland annat med eget herefordkött. I köket är vi också nostalgiska, då flera av recepten är hämtade från tidigare generationer på gården. Välkommen att uppleva smakerna från vår trakt.

Lokala råvaror

I traktköket jobbar vi i möjligaste mån med lokala råvaror. Köttet kommer ifrån våra egna djur och ifrån det vilda i skogen. Vi plockar bär och skördar frukt på gården. Inspirationen till matlagningen är den genuina maten ifrån platsen. För att få fram den bästa smaken låter vi själva tillagningen få ta tid.

Traktfrukost

En smakfull frukost, serverad framför brasan i vårt vackra Timmerhus. En stund att stanna upp och njuta. Traktfrukosten är tillagad av lokala råvaror med hemgjorda rätter och nybakat bröd. Vi hämtar inspiration ifrån skogen och gården.
 
En traktfrukost består av två sorters nybakat bröd, vårt eget knäckebröd, ett par sorters ostar från Vrigstad, hemkokt marmelad, omelett med ost och svamp, vårt rökta viltkött, varm kålsallad, kokta ägg ifrån Svenssons i Granstorp, köttbullar tillverkade av vårt eget Herefordkött, rödbetsbiffar, egenodlad inlagd squash, ärthummus, hemgjord musli, mejeriprodukter ifrån Emåmejeriet, äppelkompott och mandelskorpor, lingonruta med kardemumma, kaffe, te och äppelmust med mera.
 

När du kommer på Traktfrukost får du även möjlighet att gå vår reflektionspromenad i skogen. Här får du hjälp att stanna upp en stund i eftertanke.
 

Pris 325kr/person.