Upplev trakten

Vi erbjuder aktiviteter i olika typer av natur. En del av dessa kan du göra själv eller tillsammans med ditt sällskap. Andra går endast att göra tillsammans med guide.

I naturen till fots

På Trakt Forest Hotel vill vi erbjuda våra gäster goda möjligheter att vistas utomhus. Vi har därför märkt upp vandringsleder i skogen med olika längd. Här kan du välja på längre eller kortare rundor. Några av rundorna har även teman såsom att uppleva det historiska på platsen eller en pilgrimsvandring.

Stillhet på sjön Vrången

Hit kan du komma och njuta av lugnet och tystnaden medan du saktar ror fram på vattenytan. Vid stranden finns en välordnad grillplats där du kan tillaga maten som finns i den medhavda grillkorgen.

Tänd upp och varva ner

Här får du själv värma upp bastun genom att tända den med ved. Medan du väntar passar det utmärkt plocka fram den medhavda grillkorgen där lokala råvaror står i centrum.
Du och ditt sällskap har sedan bastun helt för er själva. När bastuvärmen blir för het är det bara att svalka sig i dammen.

Eld från grunden och kokkaffe

Tillsammans med vår naturguide får du lära dig att göra upp en eld på olika sätt. När väl elden brinner kommer du att få lära dig allt du behöver veta om konsten att koka kaffe. Till detta serveras ett härligt småländskt fika.